Συνεργάτες και Βιογραφικά

viografiko

 

 

 

Διευθυντής Σύνταξης: 

Δρ. Αχιλλέας Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος
 

 
   O Δρ Αχιλλέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971. Έλαβε την Ειδικότητα της Παθολογίας και το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1977. Εργάστηκε στη Ρευματολογική Κλινική του νοσοκομείου Cochin των Παρισίων σε θέση Επιμελητή, όπου και έλαβε την ειδικότητα της Ρευματολογίας, ενώ, παράλληλα, έλαβε και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο René Descartes των Παρισίων 1978.

Στην Ελλάδα, εργάστηκε στην Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, ως Eπιμελητής. Από το 1985 μέχρι το 1994 διηύθυνε τον Ιατρικό Τομέα της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Ciba-Geigy. Από το 1995 μέχρι το 2021 συνεργάστηκε με την Ιδιωτική Γυναικολογική Κλινική ΛΗΤΩ, ως Διευθυντής του τμήματος Μυοσκελετικών Παθήσεων και Οστεοπόρωσης, ενώ παράλληλα ήταν και υπεύθυνος Ρευματολόγος του Ταμείου Υγείας των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Την τελευταία 20ετία έχει συνεργαστεί με πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, ως Επιστημονικός Σύμβουλος. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα και περιλήψεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και 11 Βιβλία και Μονογραφίες, ενώ έχει δώσει περισσότερες από 1000 διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για θέματα σχετικά με τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Την τελευταία 6ετία δημοσίευσε: To 2016 το Βιβλίο: «Χρόνιος πόνος. Ερμηνεία και Διαχείριση», το 2017 την Μονογραφία: «Η βιταμίνη D. H ερμηνεία ενός γρίφου». Το 2017 το Βιβλίο: «Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Με το βήμα του κάβουρα». Το 2017 την Μονογραφία: «Ινομυαλγία. Η αόρατη νόσος». Το 2019 την Μονογραφία « Ουρική Νόσος. Η απειλή των κρυστάλλων» και το 2021 το βιβλίο «Βιταμίνη D. Πότε και γιατί είναι απαραίτητη». Στις αρχές του 2022 δημοσίευσε την Μονογραφία: «Μαγνήσιο. Η θεμελιώδης πηγή ενέργειας στον οργανισμό». μαζί με τους Ορθοπαιδικούς Κων/νο Σαρόπουλο και Κων/να Κούρου και προς το τέλος του ίδιου έτους την Μονογραφία "Οστεοπορωση ή πως μια απλή νόσο την κάνουμε πολύπλοκη".
 
Ακόμη είναι διευθυντής σύνταξης των ιατρικών ιστοτόπων www.myoskeletiko.com, www.osteonews.gr και www.xroniosponos.gr. 
 
Μόνιμοι Συνεργάτες 

 
1. Ο Ορθοπαιδικός Κωνσταντίνος Σαρόπουλος γεννήθηκε το 1960 στο Αιγάλεω Αττικής. Αποφοίτησε από τη Σχολή Φυσικοθεραπείας το 1982 και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1989. Έλαβε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας το 1996. Εργάστηκε ως Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας 1982-1996.

Ως Ορθοπαιδικός εργάστηκε από το 1997 έως το 2000 στο Ορθοπαιδικό Τμήμα της «Κλινικής Παλαιού Φαλήρου του Ιατρικού Αθηνών» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ως Επιμελητής Α΄(2000-2012), Αναπληρωτής Διευθυντής (2012-2017), Υπεύθυνος του Τμήματος Οστεοαρθρίτιδας, Οστεοπόρωσης και άλλων Μεταβολικών Νοσημάτων (2015-2017), και Διευθυντής της Η’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center από το 2018 μέχρι σήμερα και Υπεύθυνος του νεοσύστατου Κέντρου Οστεοπόρωσης (2021). Από το 1996 μέχρι σήμερα διατηρεί επίσης Ορθοπαιδικό Ιατρείο στην Αγία Βαρβάρα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ), του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Επιστημονικής Εταιρείας Μυοσκελετικής Υγείας (ΕΠΕΜΥ), και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ). Διετέλεσε επίσης Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (2007 – 2015) και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Βαρβάρας (2003 – 2017) με αρμοδιότητες στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2013 - 2016).

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια ως ομιλητής, έχει συγγράψει επιστημονικές μελέτες που έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ή επιστημονικά περιοδικά. Το 2017 δημοσίευσε μαζί με τον Ρευματολόγο Δρ Αχιλ. Γεωργιάδη, την Μονογραφία «Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Με το βήμα του κάβουρα» και το ». Στις αρχές του 2022 δημοσίευσε την Μονογραφία: «Μαγνήσιο. Η θεμελιώδης πηγή ενέργειας στον οργανισμό». μαζί με τον Ρευματολόγο Αχιλ. Ε. Γεωργιάδη και την Ορθοπαιδικό Κων/να Κούρου και προς το τέλος του ίδιου έτους την Μονογραφία "Οστεοπορωση ή πως μια απλή νόσο την κάνουμε πολύπλοκη".

 
2. H Oρθοπαιδικός Κωνσταντίνα Κούρου γεννήθηκε 1964. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992 και έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας το 1999. Μετεκπαιδεύτηκε στο Royal College of England το 2009. Σαν εξωτερικός συνεργάτης έχει εργασθεί στο Ιατρικό Αθηνών, στην Euromedica, στην Ευρωκλινική, στο Νοσοκομείο Υγεία και αλλού.

To 2014 συνεργάστηκε με τους Ιατρούς του Κόσμου και μέχρι πρόσφατα με τους SOS Ιατρούς.

Από το 2011 μέχρι το 2017 εργάσθηκε στο Α´ Ορθοπαιδικό Τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα είναι Επιμελήτρια Α´ του Η´ Ορθοπεδικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Από το 2021 είναι Διευθύντρια του Κέντρου Οστεοπόρωσης της Γυναικολογικής Νοσοκομείου ΛΗΤΩ.
 
Στις αρχές του 2022 δημοσίευσε την Μονογραφία: «Μαγνήσιο. Η θεμελιώδης πηγή ενέργειας στον οργανισμό». μαζί με τον Ρευματολόγο Αχιλ Ε. Γεωργιάδη και τον Ορθοπαιδικό Κων/νο Σαρόπουλο και προς το τέλος του ίδιου έτους την "Μονογραφία "Οστεοπορωση ή πως μια απλή νόσο την κάνουμε πολύπλοκη" πάλι με την προαναφερόμενη ομάδα ερευνητών.
 
Κατά περίπτωση χρησιμότατοι συνεργάτες
 
Παρακολουθώντας τις Διαλέξεις άλλων ερευνητών στα διάφορα συνέδρια που ασχολούνται με την Οστεοπόρωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε μερικούς από αυτούς οι οποίοι μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα ορισμένα αμφιλεγόμενα θέματα της διάγνωσης και της θεραπείας της Οστεοπόρωσης. 
 
Επομένως και από την θέση αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
 
1. Τον Ορθοπεδικό Χρήστο Κοσμίδη
2. Τον Ενδοκρινολόγο Αθανάσιο Αναστασιλάκη

 

 

 
Σχεδιασμός ιστότοπου: Digicraft, Β. Γεωργιάδη, Αρχιτέκτων
 
Eπιμέλεια ιστότοπου: Digicraft
 
© www.myoskeletiko.com 2011